Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][PHP] Kopia strony, + odpalanie jej z podfolderu na sewerze
Propi
post 11.07.2011, 09:10:55
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich!
Mam nadzieję, że pytanie uda mi się sformułować w miarę składnie...

Otóż mam swoją stronę, www.pikwadrat.pl, wykonaną dla mnie przez znajomego. Chciałbym odpalić drugą jej wersję jako mój prywatny site z fotografią koncertową i muzyczną itp. Planuję zatem skopiować tę stronę, pozmieniać oczywiście kolorystykę i treść, a następnie umieścić ją na obecnym serwerze, w osobnym podfolderze. Wykupiłem już domenę i jestem chyba gotów do przenosin.

Problemy pojawiają się dwa. Zgrana z serwera kopia strony nie odpala mi się ni cholery na komputerze - firefox zdaje się jej nie widzieć - ani z podfolderu na serwerze (o czym poniżej). Czy brakuje mi jakiegoś komponentu do poprawnego wyświetlania plików .php5? Czym to najlepeij ugryźć

Druga rzecz - czy mogę odpalić stronę z podfolderu, np. www.pikwadrat.nazwa.pl/pw/, podpinając ten folder pod wykupioną domenę, czy może strona musi znajdować się w katalogu głównym serwera? Póki co, wrzucam idealną kopię całej strony do podkatalogu na serwerze i niestety, nic się nie uruchami. Adres to http://pikwadrat.pl/pw/, możecie sami sprawdzić smile.gif

Czy da się rzecz ogarnąć zgodnie z moim marzeniem, czy niezbędny będzie osobny serwer lub zbudowanie strony od podstaw?

Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:25