![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kolejny problem, tym razem ciezkiego kalibru. Mam system newsow, ktory dziala pieknie, ale tylko czasami.... bo poprostu nieraz nie dodaje sie temat tego newsa ktorego chce newsman dodac :/ Jak go potem wyedytuje to temat sie juz update'uje, ale przy dodawaniu czasami go poprostu nie ma :/ Addslashes($temat) zawsze jest, a czasami potrafi takie cos wyskoczyc :/ Nie mam kompletnie pomyslu jak to rozwiazac, moze ktos wie? Bede wdzieczny! Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizuj cały proces dodawania newsa. Może coś nadpisuje wartość zmiennej w której jest temat. Bez źródeł nikt Ci nie pomoże...bo nikt nie jest bogiem.
-------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
oto fragment kodu:
$temat = addslashes($_POST['temat']); $tresc = addslashes($_POST['tresc']); $zrodlo = addslashes($_POST['zrodlo']); $plik = $HTTP_POST_FILES['thefile']; $nData = "$data $czas"; $res = "INSERT INTO news VALUES" . "('','$temat','$tresc','$nData', " . "'$plik[name]','$autor','$zrodlo')"; $dod = @mysql_query($res) or die(mysql_error()); jak widac, nie ma prawa nigdzie "zniknac" ten temat, a jednak czasami sie menda nie doda :/ |
|
|
![]()
|
|
Ten "gosc" to ja... sorka, ale z rozpedu nie podpisalem sie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może tak spróbuj :
[php:1:aa2e474aa5] <?php // ... $res = "INSERT INTO news VALUES ( '', '".$temat".', '".$tresc."', '".$nData."', '".$plik[name]."', '".$autor."', '".$zrodlo."' )"; // ... ?> [/php:1:aa2e474aa5] |
|
|
![]()
|
|
Hmm... tyle tylko, ze news jako CALOSC sie zawsze dodaje, wiec to nie jest wina zapytania
![]() btw. zmienilem sposob zapytania przedchwila na taki: "INSERT INTO news SET temat=$temat, tresc=$tresc..... znajomy jeden mi tak poradzil.... moze to cos da? Ale prosze o podpowiedzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:31 |