![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zaczynam zabawę z jQuery i mam pierwszy problem.. Napisałem stronę na której pojawia się obrazek i znika. lecz chciałbym aby tak robił na okrągło a nie tylko raz. Jak to można zrobić? Oto kod mojej stronki:
Proszę o pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie źle do tego podchodzisz. Jaki sens ma usuwanie niewidocznego już elementu. Lepiej po prostu go ukryć i odkryć - nie usuwać. Inaczej każesz przeglądarce wykonywać zbędne operacje - chyba, że jak pisałeś, zrobiłeś to specjalnie w ramach nauki.
Poczytaj o setInterval w JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przez zapętlenie ;]
Ten post edytował zegarek84 31.05.2011, 12:04:40 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie robię małymi kroczkami coś takiego jak rotator obrazków... Robiłem to już w zwykłym js ale chciałbym dodać efekty jQuery. Dla tego chce usunąć obrazek i z powrotem go umieścić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim przypadku lepiej zmieniać po prostu atrybut src w img, zamiast bawić się w tworzenie i usuwanie elementów.
Rozwiązanie ~zegarek84 jest lepsze niż proponowane przeze mnie setInterval - z jQuery styczności mam tyle co na forum ![]() W zwykłym JS bez trudu da się uzyskać podobne efekty, co w jQuery(przynajmniej większość z nich) ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:53 |