![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam jestem nowy na forum wiec proszę od razu nie banować itp ... otóż potrzebuje pomocy przy takim zadaniu :
Przedstawić obsługę bazy XML w oknie przeglądarki internetowej. Minimalne wymagania: wyświetlanie rekordów, zalecane: przeglądanie do przodu i do tyłu z xml jestem zielony udało mi się wygenerować z accesa taki kod :
prosił bym o pomoc jak oprawić to w ramkę i sprawdzeniu z jakiego powodu wyskakuje mi błąd w przeglądarce jak otwieram ten plik z góry dziękuje za pomoc Zielony z xml |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj http://pl.php.net/manual/pl/book.simplexml.php klasa naprawdę banalna w użyciu, jak nie będziesz wiedział jak ją zastosować to napisz.
Co do błędu, nie wiem co jest mnie wyświetla poprawnie.Jaki masz błąd?W czym otwierasz? p.s. Możesz wywalić z pliku
raczej Ci nie potrzebne? -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
po przeczytaniu paru poradników udało mi się uzyskać taki efekt : to moj plik xml
a to plik xsl do niego
z tabelka sobie poradziłem teraz tylko pozostaje problem jak wstawić w tabelkę fragment który będzie mi segregował dane od najmniejszej do największej ![]() juz sobie poradzilem temat do zamkniecia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:24 |