![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam gotowy koszyk i wszystko odziała ok. ale jest to standardowy koszyk zamówieniowy (dostepny zreszta w roznych miejscach w sieci) tzn. w klasie koszyk przechowywane są tylko jakby 2 zmienne: id produktu i ilość zamówionego produktu. Ponizej schemat: [php:1:b5544950b3]<?php class koszyk { var $zawartosc; function dodaj($element, $ilosc) { $this->zawartosc[$element] += $ilosc; } function liczba($element, $ilosc) { if (0 < $ilosc) $this->zawartosc[$element] = $ilosc; else $this->zawartosc[$element] = 0; } function usun($element) { $this->zawartosc[$element] = 0; } function stan() { return $this->zawartosc; } } session_start(); if (!$koszyk) $koszyk = new koszyk; if ($dod) $koszyk->dodaj($dod,1); if($poz) while ($a=each($poz)) { $koszyk->liczba($a[0],$a[1]); } session_register("koszyk"); ... ?> i przeliczanie: <? ... $stan = $koszyk->stan(); $suma=0; if ($stan) while (list($key, $value) = each($stan)) { echo $key." - ".$value; } ... ?>[/php:1:b5544950b3] Mam pytanie - nie znalazłem tego nigdzie na forum (zreszta nie tylko na forum) - jak przerobic ten koszyk i przeliczanie abym mógł pamiętać przy kazdym zamówionym produkcie jeszcze 2 zmienne, np. rozmiar i kolor?? Rozmiar i kolor będa wybierane indywidualnie przy kazdym produkcie z roletki bądz wpisywane w pole tekstowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:29 |