![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,jestem początkującym w kodowaniu JavaScript i chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość ustalenia kolejności wyswietlanych "grafik/slajdow"...
Teraz opisze jak to wyglada: Na stronie Galeria.html posiadam banner (pokazujący sie na kazdej stronie w formie pokazow slajdow - fadeslideshow) i galerie zdjec - lightbox.js... Po kliknięciu w odtworzenie zdjecia wszystko jest w porzadku, ale banner wskakuje przed zdjecie co uniemozliwia ogladanie galerii i nie jest "przyciemniony" jak cała reszta strony. W razie pytań mogę udostępnić tą stronę zeby łatwiej mi pomoc. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi. od razu podam link:) http://www.salonikurody.eu/galeria_wrong.html Ten post edytował master89 10.05.2011, 21:14:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko to nie javascript raczej tylko css.
Nadaj warstwę banerowi po wywołaniu lightboxa i usuń ją jak go zamykasz, powinno pomóc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj w fadeslideshow.js w linijce:
Kod setting.$gallerylayers.eq(setting.bglayer).css({zIndex:1000, opacity:0}) zmienić zIndex na mniejszy niz w lightbox. w css dla lightbox z-index ustawiony masz na 100 Kod #lightbox{ position: absolute; left: 0; width: 100%; z-index: 100; text-align: center; line-height: 0;}
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@fifi209 - mnie też kiedyś "załatwiłeś" tym obrazkiem... Do dziś zamiast napisać Java... Myślę 2 razy :/ i piszę... JavaScript (gdy o js chodzi) hehe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Do tematu: polecam cycle plugin - też jquery i nie powoduje smrodku. Jest o niebo lepszy, kompatybilny prawie ze wszystkim. A jak nie - to marian 84 ma rację... Ten post edytował ixpack 11.05.2011, 13:28:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest już zdecydowanie lepiej, ale czy wiecie jak przyciemnić ten obrazek "bannera" w tle podczas odtwarzania galerii?
@ixpack - A co do jQuery Cycle Plugin to nie potrafię go wstawić do strony bo mi się wtedy galeria nie odtwarza tak jak powinna - otwiera sie kazdy plik osobno na nowej stronie... Ten post edytował master89 11.05.2011, 18:26:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.09.2025 - 05:26 |