![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
W nagłówku wczytuje plik js, w którym mam funkcje np. "szukaj()". Parę linijek niżej mam sformułowany formularz HTML FORM, gdzie nadałem im identyfikatory i chciałbym wykorzystać wpisane dane w okienko input w funkcji "szukaj()" JS. W ten sposób prezentuje się kod HTML: Rozpocząłem testy. W funkcji "szukaj()" dodałem następujący kod:
Wynik? "[object HTMLInputElement]" Spróbowałem z jQuery:
Wynik? "undefined" Zdaje sobie sprawę, że funkcja "szukaj()" powinna być zlokalizowana NIE PRZED kodem HTML a PO FORMULARZU - tylko zależy mi, aby trzymać kod JS w plikach zamiast mieszać z kodem HTML. Czy jest jakiś sposób na otrzymanie value po naciśnięciu obrazkowego submit? Próbowałem zmienić: Jednak nic z tego. Czy jest inna droga? W ogóle dlaczego chce zastosować JS przy szybkim wyszukiwaniu? Ponieważ normalnie adres URL tworzy mi się w postaci: /search?q=tresc&x=10&y=5 Gdzie zmienna "q" to wartość z value, a x i y to położenia mojego kursora na obrazku (submit) podczas wysyłania. Chciałbym właśnie za pomocą JS sprawdzać czy formularz jest uzupełniony i w razie czego tworzyć mu odpowiedni adres przy użyciu funkcji:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:14 |