![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Lasowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Staram się napisać może nie tyle bota co program, który będzie dodawał wpis do śledzika na moim koncie. Zrobiłem już logowanie na nk, wyciąganie podstawowych danych o użytkowniku z panelu edycji profilu i wylogowywanie na koniec, teraz staram się dopisać dodawanie wpisu na śledziku. Zabezpieczenie dodawania wpisu na śledziku w nk bazuje na wygenerowanym przy logowaniu losowym hash'u dodawanym do formularza wysłania wpisu w polu hidden. Nazywa się to tam ticket. Mój kod wyodrębnia już ten ticket z poprzedniej strony i wysyła go postem razem z innymi danymi, sprawdzałem narzędziem HttpFox przesyłane dane przy dodawaniu wpisu i identyczne wysyłam curlem, z innym ticketem. Przepraszam za taki niechlujny kod ale trochę experymentowałem, publikuję tylko część kodu odpowiedzialną za dodawanie wpisu do śledzika, jeśli chcecie zuploaduję i wrzucę tutaj cały kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuje napisać coś podobnego, jeśli dysponujesz jeszcze kodem proszę o ten upload:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przez API nie można? http://developers.nk.pl/wiki/Main_Page
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie planowałam tworzyć aplikacji na nk, tylko logowanie i wysyłanie post-em na sledzika przy użyciu curl-a z innej strony. Wydaje mi się, że api tu nie pomoże. Ale dziękuję za wskazówkę. Może jakieś inne by ktoś miał?
Ten post edytował daisy8 28.03.2012, 13:37:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:15 |