![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, robię skrypt z którego mogą korzystać użytkownicy zarejestrowani i nie zarejestrowani. Chcę zrobić edycję pewnych danych które wcześniej zarejestrowany użytkownik dodał do bazy ale ta edycja pomija zapytanie o hasło dla nie zarejestrowanych. Działać działa ale nie wczytuje mi tych danych które chcę, mianowicie chcę, żeby edytowało mi dane z id (rekordu) np. 20 (gdzie login dodającego=loginowi zalogowanego) ale nie przekazuje mi zmiennych i wczytuje inne id tego samego zarejestrowanego użytkownika. Gdzie zrobiłem błędy w kodzie?
Plik który prosi o hasło do danego rekordu dla niezarejestrowanych a dla zalogowanych ma go pominąć
Plik które pokazuje dane rekordu
Zapewne błąd jest tutaj ale nie wiem jak to sformułować ![]()
Ten post edytował Lucky Luke 28.04.2011, 16:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ne sprawdzałem dokładnie kodu, tylko z grubsza przejrzałem ale co od razu rzuca się w oczy to
a powinno być
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ne sprawdzałem dokładnie kodu, tylko z grubsza przejrzałem ale co od razu rzuca się w oczy to a powinno być
tak, tylko jak dam to wykonuje się to co jest po else czyli zapytanie o hasło (ustawione wcześniej) do rekordu a ja chcę zrobić tak, żeby pomijało to zapytanie o hasło jeśli użytkownik jest zalogowany ale nie wiem jak przekazać zmienną 'edit_id' bez formularza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekaż ją w sesji... Lub w pasku adresu - $_GET
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam małe pytanko do tego co napisał modern-web.
napisałeś coś o przekazywaniu zmiennych. Da się przekazać zmienną _GET a da się jakoś przekazać do następnej strony zmienną w _POST? albo jakoś coś w podobie do tego? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 6 Dołączył: 4.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
metoda POST jest formą interakcyjną z użytkownikiem, która nie może być w formie adresu czyli metoda GET. Zostaje tylko formularz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha dzięki.
Czyli nie da się w sposób "niewidoczny" przesłać danych z jednej strony do drugiej? oczywiście nie mówie o sesjach ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 6 Dołączył: 4.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zasadzie jest taki sam temat w dziale PHP dam tu ten sam link co tam, ale nie jestem pewny czy to działa i czy jest bezpieczne --> POST BEZ FORMULARZA
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:09 |