![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuje waszej pomocy: Oto kod: Kod <form method="POST" action="#action#">
<select size="1" name="F1"> <option>nazwa 1</option> <option>nazwa 2</option> <option>.....</option> </select> </form> I tutaj chciałbym zrobić tak: ~ Zamiast nazwa 1, nazwa 2.... itd pobierać nazwy z bazy danych POLA: tytuł [rekord 1] oraz ID [rekord 0] Czyli gdy dodam kolejny news wtedy dopisuje się do powyższego formularza następny tytuł. Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuje za kawałek kodu. [/code] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba chodziło ci o coś takiego:
[php:1:2a9d0a93d5]<?php echo "<form method="POST" action="#action#"><select size="1" name="F1">"; $query = "SELECT * FROM newsy order by id desc"; $result = mysql_query ($query) or die ("Zapytanie zakończone niepowodzeniem"); while($wiersz = mysql_fetch_array($result)) echo "<option value="".$wiersz['0']."">".$wiersz['1']."</option>"; echo "</select></form>"; ?>[/php:1:2a9d0a93d5] btw: co to jest to #action# - jakaś zmienna templesa? jak tak to troszke tszeba popszerabiać. kod powinien działać, ale nie testowałem bo z pamięci:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc :!:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Witam,
Chciałym jeszcze was prosić o napisanie przykładowego kodu dodawania rekordu, ale z tym kodem co jest powyżej (napisany przez tsharek-a) czyli wybranie jakiegoś tytułu z listy a następnie jeszcze raz dodanie go do bazy pod rekordem[2] id - rekord[0] tytul - rekord[1] nazwa - rekord[2] Pozdrawiam i z całego serca dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam cos takiego
[php:1:de26231453]<?php $pokaz = "SELECT * FROM news ORDER BY id DESC, id DESC"; $rob=mysql_query($pokaz); echo mysql_error(); while($pole = mysql_fetch_array($rob)) { print "[ID: ".$pole['id']." ] [Temat: ".$pole['Temat']." ] [Autor: <a href=mailto:".$pole['Mail'].">".$pole['Autor']."</a> ]]<br>"; } ?>[/php:1:de26231453] i to mi pokazuje na przyklad cos takiego [ID: 1 ] [Temat: Cos ] [Autor: Snake ] i z czym np. doda sie nowego newsa to potem news z ID 2 powedruje nad ID 1 jesli o cos takiego chodzi tylko bys musial se pozmieniac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:14 |