![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie chcę robić przycisk "drukuj", po kliknięciu na który otworzy mi się nowa karta w przeglądarce, która wyświetla dokładnie jedną linijką kodu z tym, że zmienną $wiadomosc mam "posklejaną"
z czego:
i
jak to ładnie zrobić? Dodam, że ta zmienna $wiadomosc jest w pliczku który jest formularzem quickform w części już po validacji, jęśli to ma znaczenie. Szukałam różnych sposób na necie i jakoś żaden nie pasuje do mojego kodu (albo jest tak opisany, że go nie kumam) ![]() Proszę o pomoc, tylko tak bardzo łopatologicznie! ![]() jeszcze myślałam nad przesłaniem ukrytego elementu formularza
ale nie wiem jak wpisać value="$wiadomosc", bo jak to zrobię właśnie w ten sposób, to w pliczku drukuj.php zamiast całej litanii tego co jest w zmiennej $wiadomosc to wyświetla mi się tylko słowo - $wiadomosc Ten post edytował aneczka83i 26.04.2011, 14:14:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie wiem jak wpisać value="$wiadomosc", bo jak to zrobię właśnie w ten sposób, to w pliczku drukuj.php zamiast całej litanii tego co jest w zmiennej $wiadomosc to wyświetla mi się tylko słowo - $wiadomosc
a nowe okienko można odpalić przy pomocy JavaScript np.: otworzy stronę Google na nowej karcie (nowym oknie) po kliknięciu w link ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie tak
wyświetla mi na tej samej stronie zawartość zmiennej $wiadomosc (czego nie chce) a w pliku drukuj.php nic... jest pusto być może jest to spowodowane tym, że w zmiennej $wiadomosc mam cały skrypt html ze wszystkimi znacznikami... :/ Ten post edytował aneczka83i 26.04.2011, 14:11:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:19 |