![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeden drobny błąd z warunkiem WHERE. Napisałem wyszukiwarkę rekordów. Składa się ona z pół nazwa i miejscowość. Gdy uzupełnię tylko jedno pole to skrypt działa idealnie ale gdy uzupełnię dwa pola to skrypt wyświetla osobno rekordy. Używam tu warunku WHERE OR
Przykład Osoba - Jan Kowalski Miejscowość - Wadowice Wyświetli mi Jana Kowalskiego i wszystkie osoby z Wadowic. Chce aby wyszukało mi Jana Kowalskiego z Wadowic. Z kolei warunek WHERE AND działa tylko gdy uzupełnię prawidłowo dwa pola. Szukam takiego rozwiązania aby działały razem powyższe przykłady czyli np.Uzupełnię tylko pole miejscowość Wadowice i wyszuka wszystkich z wadowic lub uzupełnię dwa pola i znajdzie Jana Kowalskiego z Wadowic. Jak mam rozwiązać ten problem? ![]() Wyszukiwarka.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozne zapytania w zaleznosci od wypelnionych pol:
@matino a czytałeś dokładnie to co kolega napisał? Może być albo jedno albo drugie albo oba wypełnione. Twoja podpowiedź nie rozwiązuje nic, bo to nic innego jak to co kolega już stworzył, oprócz tego, że wyszukanie miejscowości 'Anowo' zwróci także 'Maksymilianowo' itp. Ten post edytował sadistic_son 24.04.2011, 16:12:09 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki sadistic_son twój sposób okazał się dobry lecz troszke musiałem go zmodyfikować aby działał poprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dobrze, tylko nie zmieniaj kolejności tych ifów bo nie będzie działać.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:06 |