![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stworzony skrypt dodawania podstron ale jest w nim jeden poważny błąd z którym nie potrafię sobie poradzić. Chodzi o wyświetlenie komunikatu o prawidłowym dodaniu podstrony. Gdy odświeżam w tym czasie stronę to dodaję się takie same podstrony (ta sama treść) ale o innym id. Jak zablokować to dodawanie gdy odświeżam.
Kod dodawania
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj zrobić przekierowanie spowrotem na strone po prawidłowym dodaniu newsa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten sposób jest zły ponieważ gdy utworzę podstronę to wyskakuje jeszcze link a bez tego użytkownik nie znalazłby swojej podstrony
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA PORADZIŁEM SOBIE SAM Z PROBLEMEM |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat ten sposób jest zły ponieważ gdy utworzę podstronę to wyskakuje jeszcze link a bez tego użytkownik nie znalazłby swojej podstrony Nie jest zły, a jak najbardziej poprawny. Jeśli podstrona zapisze się prawidłowo do bazy, nic nie stoi na przeszkodzie, by po przekierowaniu ten link wyświetlić, pobierając konieczne informacje z nowo utworzonego rekordu wg. przykładowo takiego schematu: 1. formularz poprawnie wypełniony -> submit() -> zapis do bazy danych 2. przekierowanie na stronę z np. informacją o poprawnym dodaniu (to zabezpieczy przed wysłaniem danych z formularza po odświeżeniu strony) 3. pobierasz z bazy danych ostatnie ID i tworzysz link: "Link do dodanej treści: http://strona.com/pokaz.php?id=[ tu pobrane ID ] " A jeśli poradziłeś sobie sam, miło byłoby, byś podzielił się swoim rozwiązaniem z innymi, może komuś się przyda na przyszłość. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
blooregard zrobiłem własnie tak samo jak podałeś
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:19 |