![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam o to taki kod:
i w pliku asda.php odebranie do zmiennych danych przez posta i zapisanie wyniku w pliku w celu sprawdzenia czy to działa. Niestety, taka o to funkcja nie chce mi się wykonać, próbowałem także przez xmlhttprequest i biblioteka json ale to samo - kod się nie chce wykonać. Jak by ktoś miał jakieś sugestie co z tym zrobić to byłbym ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam, Janusz Ten post edytował asdasda 22.04.2011, 21:27:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno być:
Kod <a href="java script:wysyl()">Link</a> tylko: Cytat <a href="java script:wysyl()">Link</a> Pozatym: Kod <a href="java script:wysyl()">Link</a>'</html>; będziesz miał błąd składni, powinno być: Kod <a href="java script:wysyl()">Link</a></html>'; Zapoznaj się także z: Temat: JavaScript jesli Twoj watek go dotyczy KONIECZNIE przeczytaj Ten post edytował jaslanin 23.04.2011, 08:16:22 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat <a href="java script:wysyl()">Link</a>'</html>; Przede wszystkim: javascript, a nie java script -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam ok, bez odstępu, nie wiem dlaczego forum zmienia, próbowałem także z onclick w buttonie, ale tu nie raczej nie o to chodzi, bo jak zastąpię funkcję ajaxa wyświetleniem alertu, to działa. Serwer http na serwerze to nginx, korzystam z przeglądarki chrome i firefox. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdź jak wygląda przeparsowany przez PHP kod.
2. Firebug - sprawdź konsole czy czegoś nie wypluwa i czy leci ajaxowy request -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Był błąd w formie podawanych danych przez posta, jak dałem { dane: "'.$zmienna.'", .....} to zadziałało, ale niestety nie podało tych danych. Zmieniłem jednak funkcje na load i przez geta podaje dane.
Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:05 |