Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Grafika w PHP 4
Zozo8
post 16.03.2003, 21:54:38
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam server foxserv i nie mogę tworzyć dynamicznej grafiki. Wiem, że potrzebuję bibliotek gd, ale jak je zainstalować. I nie odsyłajcie mnie do oficjalnego manuala. Nie znam dobrze angielskiego sad.gif
Proszę o odpowiedź, głównie taką, gzie dostanę punkt po punkcie jak krowie na rowie (byku jestem biggrin.gif), co trzeba zrobić, aby tworzyć dynamiczne grafiki w php :?: :!:

--------------------
Zozo
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
wool
post 16.03.2003, 23:21:23
Post #2

-----

W fox-ie nie ma chyba bibliotek do grafiki, musisz ją ściągnąć ze strony projektu albo ściągnąć instalkę z www.php.net. Jak już będziesz ją miał skopiuj ją do katalogu c:phpextensions (czy gdzia tam sobie masz php) i usuń średnik z początku lini extension=php_gd.dll lub extension=php_gd2.dll. Jak tworzyć grafikę w php masz w manualu po polsku, byku :wink:
+Quote Post
cesar
post 18.03.2003, 22:09:26
Post #3

-----

foxserv 3.0 ma już bibliotekę gd a nawet gd2. jeżeli używasz winde to wystarczy otworzyć php.ini i grupie extension usuną znacznik znajdujący się przed ciągiem ;extension=gd.dll i dopisać dwójkę pomiędzy gd a .dll czyli powinno wyglądać to tak extension=gd2.dll, następnie restart apacha i koniec

--------------------
cesar
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:29