![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bardzo dziwny problem.
Urle w sklepie budowane są np. tak: domena.pl/kategoria1/kategoria2/ regóła, która za to odpowiada:
Wszystko działa dobrze i poprawie, jednak w jednzm szczególnym wypadku rególa nie działa poprawnie, dla kategorii: domena.pl/Nogi/Rajstopy/ działają poprawnie kategorie: domena.pl/Nogi/Rajtuzy/ domena.pl/Nogi/Stopy/ domena.pl/Nogi/Test/ Problem jest w słowie "Rajstopy". Doszedłem do tego, iż prawdopodobnie "js" powoduje błąd ponieważ kategoria domena.pl/Nogi/js/ również nie działa. Moje pytanie jest, czy apath/modrewrite ma jakieś zaszyte moduły, które filtrują "specjalne" słowa? Gdzie szukać błędu. Zaobserwowałem jeszcze jedną rzecz. Jesli w modrewrite ustawie 2 razy z rzędu ta samą regułę to działa wszystko w porządku. Ten post edytował propage 21.04.2011, 13:01:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Pokaż cały .htaccess
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdź sobie to za pomocą np. preg_match i zobacz czy tak samo wywala.
Bo jeśli nie to będziemy wiedzieć że wyrażenie regularne masz poprawne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spotkałem się już z takim samym problemem. Wtedy dotyczył on stringu "pl" umieszczonego w środku nazwy pliku. Serwer myślał że jest to plik perla i próbował go uruchomić.
Rozwiązania problemu należy szukać w pliku konfiguracyjnym apacha. Dokładnie chodzi o konfigurację typów mime. Zamiast wyrażenia \.js$ jest wyszukiwane wyrażenie js To powoduje powyższe problemy. -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:46 |