![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tym forum znalazłem klasę która wyświetla statystyki shoutcast. Oto jej fragment, a właściwie funkcja pobierająca stronę w formacie XML
może mi ktoś podpowiedzieć jak napisać prostą funkcję realizującą sprawdzanie hasła czy jest prawidłowe? chodzi mi o to żeby najpierw funkcja sprawdziła czy podane hasło jest a potem wykonywała dalej funkcje connect i to potrafie zrobić:
chodzi mi teraz o pomoc przy napisaniu funkcji sprawdz_haslo(); -------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zgadza się to jest proste, znam to i taki formularz ładnie się waliduje
mi chodzi o funkcję sprawdzającą czy hasło podane w zmiennej $hasło pasuje do strony http://s6.radiohost.pl:8056/admin.cgi dobrze to może spytam tak, co dopisać do funkcji connect aby jeśli zapytanie:
zwróci błąd 401 to wyświetlić zawartość zmiennej $error401 w przeciwnym wypadku skrypt wykonuje się dalej. Ten post edytował @rtur 20.04.2011, 19:27:23 -------------------- Artur
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:20 |