![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić wyszukiwarkę ofert na stronie. Próbuję zaimplementować wbudowany mechanizm paginacji.
Znajduje poprawnie wyniki, ale jak przechodzę na kolejną stronę to znajduje mi wszystkie wyniki a nie tylko wyfiltrowane. Odpowiednie wywołanie metody (sprawdza czy przesłano formularz):
Problem tkwi w tym, że _showAll() wyszukuje wszystkie oferty, a _search() wg przesłanego formularza. Fragment tej metody:
Jak najlepiej zrobić, żeby po przejściu na kolejną stronę wyników było zapamiętane co ma być filtrowane? Za każdym razem po wysłaniu formularza zapisywać warunki do sesji? Tylko, że w takim razie klasa Pagination, wcale nie wydaje się być dużym ułatwieniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli dane filtrujesz przez POST a nie JS, to wystarczy zamienić POST na GET i kłopot z głowy.
Jeśli korzystasz z JS, to pozostaje AJAX i sesja. Wtedy w zapytaniu do bazy sprawdzasz czy istnieje $_SESSION['...']. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:45 |