![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.. Sprzedaje właśnie skrypt. No i dopóki pieniądze mi nie dojdą, chciałbym dać mu ten skrypt, ale nie w całości.. Ale żeby działał. Jeśli przesłał bym mu główny plik w którym include'owane są 2 pliki php. Ale przeniosłem je do mojego serwera i zmieniłem include na ('http://www.adres.pl/scieżka/plik.php') Co mam zrobić aby to działało? Coś z ustawieniami serwera Mojego ? Patrzyłem na Google, ale zaczynałem się gubić.. Myślę że tu mi ktoś pomoże
![]() Proszę szybką odpowiedź.. ++ Nie ma innego obejścia niż allow_url_include ? Czy jak to włącze to ludzie bd mogli ściągnąć ten skrypt z URL ? Ten post edytował GrzesieeQ 5.04.2011, 08:01:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli serwer "http://www.adres.pl/" parsuje skrypty PHP to taki include nic Ci nie da, gdyż ten plik ("scieżka/plik.php'") zostanie zwyczajnie przeparsowany i serwer zwróci Ci wynik tego skryptu. Zmiana rozszerzenia na np. .txt powinna pomóc w takiej sytuacji.
Jednak to nie rozwiąże Twojego problemu, gdyż każdy znając ten adres (włączając w to Twojego klienta) będzie mógł podejrzeć źródło skryptu. IMHO najlepszym rozwiązaniem będzie postawić gdzieś wersje demonstracyjną skryptu na własnym serwerze nie dając dostępu do źródeł klientowi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2007 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Proste wersja demonstracyjna na twoim serwerze i jak dojdą pieniądze to wysyłasz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Include() pliku *.php z innego serwera jest niemożliwe, gdyż mógłbyś wtedy zincludować plik np. z hasłem bo bazy, potem wywołać zmienne u siebie i gotowe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 23:51 |