![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam takie oto formularze ładowane dynamicznie po kliknięciu w button:
Oba oprogramowane są przy użyciu jQuery w sposób następujący:
Czyli niemal identycznie. Pierwszy formularz wysyła się AJAXem tak jak tego oczekuję, natomiast drugi uparcie próbuje wysyłać GETem kompletnie ignorując $('#maladiesForm').submit(). Zmarnowałem już na to strasznie dużo czasu i nie widzę błędu (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno się zagnieżdżać funkcji obsługi zdarzeń w ten sposób. To że pierwszy formularz działa jest dziełem przypadku. Przykład:
PS. Twój opis problemu nie zasługuje by na niego odpowiadać, podajesz bowiem wyrywki kodu, w dodatku niepełne. Np. w kodzie nigdzie nie ma elementów displayForm, displayMaladiesForm, a odwołujesz się do nich przez jquery. Polecam przeczytanie co robi w Twoim zastosowaniu funkcja submit: http://api.jquery.com/submit/ Ten post edytował jaslanin 31.03.2011, 13:41:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem przecież, że formularz jest ładowany dynamicznie po kliknięciu w button, więc idzie sie domyślić co to displayForm i displayMaladiesForm. W związku z tym, że formularze są ładowane AJAXem, nie da się uniknąć zagnieżdżeń.
BTW: nie działało bo zrobiłem literówkę, której nie mogłem się przez 2h dopatrzeć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki za odpowiedź! pozdro! Ten post edytował ylk 31.03.2011, 13:49:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.09.2025 - 14:34 |