![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chcialbym zrobic cos takiego. Mam dany ciag znakow. Poniewaz czasem ciag sie nie miesci w tabelce chcialbym aby byl ladnie lamany.
I teraz jak zrobic aby np. robilo spacje przy powtorzeniu kilkukrotnym danej litery, np. mam ciag znakow "raaaadosc" i w tym przypadku podzieliloby nastepujaco na "raa" +"aa " + "dosc". jakos tak a moze istnieje jeszcze jakas inna metoda wykonania czegos takiego ? pozdrawiam -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: z kapusty :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można zrobić to komendą, że tekst będzie dzielony na ciągi po x znaków. Inaczej nie da rady :/. Ew. dzielenie ręczne ale to chyba odpada...
-------------------- Ale się rozpisałem, nie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie mozna zrobic jakos tak ze sprawdza czy nie powtorzyla sie dana litera jedna za druga?
-------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a nie mozna zrobic jakos tak ze sprawdza czy nie powtorzyla sie dana litera jedna za druga?
A pomyśl sobie, że piszesz (lub ktoś pisze) słowo: zoom tam masz 2 litery o i co podzieliłbyś to na zo om ? -------------------- Http://Webdesign.li.pl - Projektowanie stron www :) - darmowe szablony
mail: pele1988@wp.pl | GG: 3493787 | Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat a nie mozna zrobic jakos tak ze sprawdza czy nie powtorzyla sie dana litera jedna za druga?
[php:1:0599dd6e77]<?php $strText = 'Przykład'; // Przkładowy text $strPokaz = '3'; // Pokaz 3 literke/cyfre print $strText[$strPokaz]; print $strext[($strPokaz+1)]; ?>[/php:1:0599dd6e77] Napewno da sie cos takiego zrobic tylko trzeba pomyslec |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poniewaz czasem ciag sie nie miesci w tabelce chcialbym aby byl ladnie lamany.
Nie łatwiej : Wordwrap -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:42 |