![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio zastanawiałem się czy da się zrobić coś na kształt bazy danych, co będzie przechowywać np. jakieś pseudo tematy z jakąś treścią. I napisałem funkcje:
I przykładowy plik z folderu:
I teraz 2 problemy: - kiedy dopisze się kolejną odpowiedź aby plik wyglądał:
przestaje działać, błąd jest gdzieś w pętelce for ale nie wiem gdzie i z jakiego powody - kiedy mam np. 3 pliki .txt w tym katalogu i dopiszę odpowiedź w dwóch z nich, na liście wyświetlanej przez tę funkcję pojawia się dwa razy temat o wyższym ID z odpowiedzią i trzeci plik bez odpowiedzi. Jest ktoś w stanie mi w tym pomóc, czy lepiej dac sobie spokój i użyć SQL? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej użyć mysql / sqlite lub zapisać tablicę z tematami do pliku php?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie o to chodzi, że jestem w fazie "eksperymentowania" z różnymi opcjami.
A naczym miałoby polegać to zapisywanie tablic do pliku .php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, tak czy inaczej już widzę, że nie jestem w stanie tego zrobić sam w ten czy inny sposób, pozostaje mi SQL ^.^
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:41 |