![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Chcę utworzyć całkiem proste zapytanie SQL jednak do tego aby działało tak jak ja bym chciałem musi ono przyjąć wartość string w WHERE. Tak wygląda zapytanie:
Wszystko fajnie tylko wiem, że WHERE nie może przyjąć wartości innej jak liczbowej. Da się to jakoś ominąć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
haha aż mi głupio:P faktycznie działa, ale próbowałem w ten sposób z tą różnicą, że zamiast "" dałem pojedynczy cudzysłów. Skoro już temat założyłem... dlaczego z pojedynczym cudzysłowem nie działa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku MySQL zarówno apostrof (') jak i cudzysłów (") mają dokładnie takie samo znaczenie. Być może używałeś tego kopniętego apostrofu (`) który oznacza nazwę kolumny?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku MySQL zarówno apostrof (') jak i cudzysłów (") mają dokładnie takie samo znaczenie. Być może używałeś tego kopniętego apostrofu (`) który oznacza nazwę kolumny? Wydaje mi sie, ze raczej uzyl apostrofu wewnatrz zapytania, ktore jest opatrzone takze apostrofami ![]() Prawdpodobnie wygladalo to tak: Kod 'SELECT * FROM sites WHERE title = 'kontakt' LIMIT 1'
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:51 |