![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosił bym o wytłumaczenie w jaki sposób wyświetla się dane z bazy danych mysql w taki sposób że np. mamy taka bazę
id|nazwa| 1 |text1| 2 |text2| 3 |text3| i ma taki kod
i chce najpierw wyświetlić np. text1 i text3 poleceniem tym echo $odbierz['nazwa']; nie moge tego zrobić bo wyswietla sie tylko text1 jaiego polecenia użyć ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosił bym o wytłumaczenie w jaki sposób wyświetla się dane z bazy danych mysql w taki sposób że np. mamy taka bazę id|nazwa| 1 |text1| 2 |text2| 3 |text3| i ma taki kod
i chce najpierw wyświetlić np. text1 i text3 poleceniem tym echo $odbierz['nazwa']; nie moge tego zrobić bo wyswietla sie tylko text1 jaiego polecenia użyć ? Coś ala -------------------- Michał Gruchała
scaleIT.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę, że o to ci chodziło |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie do końca mi o to chodzi mam u siebie taką bazę
Kod id |nazwa |link 1 | Strona główna | index.php?view=index 2 | Kontakt | index.php?view=kontakt i potrzebuje takiego kodu a by baza wstawiła te dane do kodu HTML ale z tym sobie poradzę muszę tylko wiedzieć jak z bazy wyciągać te dane. <a href="index.php?view=index">Strona główna</a> <a href="index.php?view=kontakt">Kontakt</a> np. chce wyswietlić tylko index.php?view=kontakt jak to zrobić ? Ten post edytował krystian1826 10.03.2011, 20:13:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
wyciagasz z bazy
$q = mysql_query('SELECT * FROM tabela WHERE ...'); while($_r = mysql_fetch_array($q)) $r[] = $_r; teraz wyswietlasz var_export($r); i masz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do rozwiązania to jakoś dziwacznie swój problem opisujesz, niby piszesz o co Ci chodzi ale jakoś tak nie do końca.
Zakładamy, że nie znasz ID tak?
Ten post edytował sadistic_son 11.03.2011, 14:47:08 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 18:50 |