![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak zrobić zapytanie liczące wspólnych znajomych bo głowię się kilka dni i nie wiem. Szukałem w google ale nie ma napisane dokładnie jak zrobić zapytanie...
SQL ze znajomymi wygląda u mnie tak: ![]() Zrobiłem coś takiego ale to niestety nie działa ![]()
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdę intuicyjne nazwy zmiennych
![]() Załóżmy że struktura tabeli to [u1, u2, ac]
Ręki sobie za to nie dam uciąć ale wygląda OK Oczywiście w twoim przypadku pewnie wypadało by dopisać warunki które odwracały by u1 i u2. Ale moim zdaniem lepiej dodać skrypt zmodyfikować znajomych tak żeby po zaakceptowaniu znajomego były dwa wpisy np: mamy userów A i B. Użytkownik A zaprasza użytkownika B. W bazie danych dodaje się wpis: U1 = A, U2= B kiedy użytkownik B zaakceptuje zaproszenie w bazie tworzy się kolejny wpis: U1 = B, U2 = A można by nawet dzięki temu pominąć pole accepted ![]() ![]() Ten post edytował bmL 10.03.2011, 00:28:50 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dalej nie wiem... Chce porównać wspólnych znajomych na profilu czyli muszę pobrać znajomych $geta i porównać je z $myid Ale nie wiem jak. Najpierw muszę porównać gdzie ja zapraszałem a potem gdzie oni zapraszali. Ale od tego algorytmu aż mnie głowa boli
![]() Pomoże ktoś ?;> Ten post edytował Jonek_1993 10.03.2011, 17:48:33 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:46 |