![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, jestem nowy i mam nadzieję że dobrze umieszczam swoje pytanie, problem.
Mianowicie: chciałbym przy pomocy smartów i funkcji warunkowej if includować w pewnej części strony konkretny template w zależności od adresu url. Czy jest to w ogóle możliwe, jak to zrobić? Zależy mi na tym by nie tworzyć 50 podstron na których będę miał to samo menu, stopkę i cały main a zamieniać będą się jedynie wewnętrzne opisy. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz jak przekazywac zmienne w tablicy get.
array na linki + switch i get to wszystko czego potrzebujesz. Mam nadzieje, że zrozumiałeś idee //EDIT
Linki budujesz tak: index.php?strona=1 (Zainkluduje cosinnego.php) Ten post edytował prowseed 6.03.2011, 03:25:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to taki dobry sposób, to nie jestem przekonany. 50 podstron = 50 caseów. Lepiej w adresie podać nazwę strony np. index.php?strona=kontakt
Zmienną $_GET['strona'] trzeba oczywiście dobrze przefiltrować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adres budowany jest tak: product.php?id=menuList01... poruszam się cały czas w obszarze pliku .tpl w ktorym buduje caly front strony, a w głównym pliku .php podaje zmienne smartowe, wewnątrz teraz pliku main.tpl chce zmieniac podszablony a wiec miedzye <body>{include file="01"} - dla jakiegos adresu i {include file="02.tpl"} - dla jakiegos jeszcze innego adresu, w tym wypadku product.php?id=menuList01, product.php?id=menuList02, product.php?id=menuList03 etc.</body>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:14 |