![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, coś mi nie działa takie zapytanie;
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, magiczna kula jest w naprawie, potrzebuję więcej parametrów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe;d nie wiem co jeszcze podać.
Kawałek skryptu: Kod $connection = @mysql_connect('', '', 'password') // w przypadku niepowodznie wyświetlamy komunikat or die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />Błąd: '.mysql_error()); // połączenie nawiązane;-) // nawiązujemy połączenie z bazą danych $db = @mysql_select_db('db357464900', $connection) // w przypadku niepowodzenia wyświetlamy komunikat or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error()); // połączenie nawiązane;-) // Sprawdzamy czy dany użytkownik istnieje $result = mysql_query("SELECT nr_tresci, login FROM tresci WHERE aktywne='0' AND code='$kod' ORDER BY aktywne"); $result = mysql_query("SELECT nr_tresci FROM tresci WHERE aktywne='0' AND code='$kod'"); $dane = list($id) = mysql_fetch_row($result); Pola w MYSQL; Kod nr_tresci text ident service number sender code date aktywne chciałbym zmienić pole aktywne z 0 na 1 rekordu $id -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zaznajomić się z konstrukcja zapytania:
http://www.w3schools.com/sql/sql_update.asp Takie zapytanie powoduje zmianę danych w tabeli o nazwie $id (do $id przypisujesz jakąś zmienną). Jeśli chcesz dla jakiegoś konkretnego warunku to użyj klauzuli WHERE. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
błąd mam, co jest źle
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''.1.' SET aktywne='1'' at line 1 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam twój problem!
Zmień swoje zapytanie na: |
|
|
![]()
|
|
dalej nie działa jak chce zmienić w phpmyadmin to działa... może przez to że nie podałem nazwę tabeli?
PHP My Admin: Kod UPDATE `tresci` SET `aktywne` = '1' WHERE `nr_tresci` =1 LIMIT 1; -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
No to chyba logiczne ze jak nie podasz nazwy tabeli to nie zadziala
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:41 |