![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zrobiłem taką mini galerię, do której obrazki pobierane są prosto z zadanego folderu. Jest to taka specyficzna galeria gdzie ważna jest kolejność wyświetlanych zdjęć. Zdjęcia mam ponumerowane w odpowiedniej kolejności. Brakuje mi tylko jednego rozwiązania i już nie mam na to pomysłu więc może znacie jakieś rozwiązanie jak zmusić skrypt do wyświetlania zdjęć w kolejności po nazwach plików ponieważ teraz pobiera je losowo... Skrypt pobierający obrazki z folderu:
Jeśli macie jakiś pomysł albo podobne gotowe rozwiązanie to proszę o jakieś podpowiedzi, z góry dziękuję, Ł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Najpierw pliki wkładasz do tablicy, potem tę tablicę sortujesz (masa funkcji do tego w php), a dopiero potem wyświetlasz te pliki na ekran
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak... A człowiek kombinuje jak koń pod górę...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |