![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem mój polega na tym, że nie potrafię tak ustawić jQuery i Lightboxa, żeby działały razem z Prototype.
W jquery.lightbox-0.5.js dodałem "jQuery.noConflict();" w ten sposób: Kod jQuery.noConflict(); (function($) { Czyli przed główną funkcją. Powinno to zadziałać jak w przykładzie nr 2 w http://api.jquery.com/jQuery.noConflict/ czyli: Kod jQuery.noConflict(); (function($) { $(function() { // more code using $ as alias to jQuery }); })(jQuery); // other code using $ as an alias to the other library Później przypomniało mi się, że dodajemy jeszcze w body ustawienia lightboxa więc zamieniłem: na: Ale to i tak nic nie dało. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim celu pchasz na jednej stronie obydwa frameworki js?? Jeden nie wystarczy??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z prototype nie mogę zrezygnować, a lightboxa mam z jquery, a nie wiem czy jest jakiś free z prototype. Ale problem rozwiązałem już, przez rozdzielenie na dwie podstrony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj. Jak do ma się do normalnego Lightboxa? W opisie stoi:
Cytat Lightbox 2 uses the Prototype Framework and Scriptaculous Effects Library. You will need to include these three Javascript files in your header (in this order).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.09.2025 - 19:02 |