![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod, troche zmodyfikowany przez majdana, ale ona mi ucina plik i nie wszystko się później do niego zapisuje. Dlaczego
![]() [php:1:79ffa071f6]<?php // zmienne !!! $nazwa = stripslashes($nazwa); $url = stripslashes($url); $link = ">> <a href=$url target=_blank>$nazwa</a><br>"; $file = "../dzialy/glowne/aktualnosci/artykuly.txt"; $larty = "../dzialy/glowne/aktualnosci/larty.txt"; $fsl = filesize($larty); // koniec zmiennych !!!! if ($fsl == "5") { unlink($file); $of = fopen($file, "a"); fwrite($of, $link); fclose($of); unlink($larty); } else { $tek = "$link"; $fp = fopen($file, "r"); $zaw = fgets($fp, 81); fclose($fp); $got = $tek . $zaw; $fp2 = fopen($file, "w"); fwrite($fp2, $got); fclose($fp2); } $ol = fopen($larty, "a"); fputs($ol, 1); fclose($ol); ?>[/php:1:79ffa071f6] W rezlutacie po dodaniu jakiegoś nowego linku to pliku txt uciło mi go co zadenonstruje zawartość tego pliku Kod >> <a href=http://www.homelanfed.com/index.php?id=23467 target=_blank>Stalker na E3 by HameLanFed.com</a><br>>> <a href=http://www.stalkergaming.net/modules.php?op=modload&name=News&file=ar // jak widaćplik jest ucięty!!!
Chciałbym wiedzieć o co chodzi !!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamianiłem
[php:1:48dd6a007d]<?php $zaw = fgets($fp, 81); // na $zaw = fgets($fp, filesize($file)); ?>[/php:1:48dd6a007d] i zdaje się być dobrze, ale pamiętam, że i przy takiej konfiguracji obcinało mi choćmy z <br> nawias <br |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm mi tak nigdy nie obcina ale spróbuj dodać jeszcze 1 do filesize
-------------------- gg:5216061
Warsztat: Win XP HE | Apache - 2.0.49 | PHP - 5 RC | MySQL - 4.0.18 | Narzędzia: WinSyntax Artykyłu v0.2beta[b]lllllllllllllllllllllllll 100% |
|
|
![]()
|
|
ale co masz na myśli mówiąc dodaj jedynkę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak funkcja filesize zwraca ilość bitów w danym pliku, jeśli tobie mimo to obcina ostatni znak możesz jeszcze coś do niej dodać 1 żeby ci go nie obcinało
-------------------- gg:5216061
Warsztat: Win XP HE | Apache - 2.0.49 | PHP - 5 RC | MySQL - 4.0.18 | Narzędzia: WinSyntax Artykyłu v0.2beta[b]lllllllllllllllllllllllll 100% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
maulus: Gwoli ścisłości - nie bitów tylko bajtów
![]() Kobi: Spróbuj zainteresować się funkcją [manual:62076909bc]file_get_contents[/manual:62076909bc] -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:49 |