![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam poniższe zapytanie które generuje mi błąd. Kłopot się pojawił gdy dołożyłem warunek Between, proszę o wskazówki gdzie mam bagga...
zmienne $data_od oraz $data_do przekazywanie są z innego formularza poprzez POST |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Jak blad?
2) jesli pole $tabela.start_pol jest typu varchar, char czy text to musisz uzyc pojedynczego cudzysłowu: Jesli nie jest to pole typu DATE czy liczbowego to tez moga byc problemy z wybraniem czegos pomiedzy. Ten post edytował sadistic_son 30.01.2011, 18:58:51 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd mam następujący:
Queryproblem: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BETWEEN book.start_pol='2011-01-30' AND book.start_pol='2011-01-30')' at line 12 pole jest typu DATE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyjaśnij mi co jest pomiędzy 2011-01-30 a 2011-01-30 ?
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Queryproblem: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BETWEEN book.start_pol=2011-01-09 AND book.start_pol=2011-01-30)' at line 12
przy zmianie daty (dane zawierające są napewno) nadal to samo.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od manuala Bo masz błąd z konstrukcją zapytania, w ogóle po cholerę tam jest between skoro i tak go nie używasz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A będziesz uprzejmy podpowiedzieć gdzie jest ten błąd? Gdybym wiedział to zapewniam Cię że bym nie szukał tu pomocy......
OK nieważne poradziłem sobie.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Dla tych, którzy nie zakumali gdzie byka zrobił autor tematu... Rozwiązanie już mu podano wcześniej. Miał złą składnię BETWEEN. Powinno być -> AND kolumna BETWEEN wartość1 AND wartość2
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:20 |