![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję wysłać maila, ale funkcja mail() coś mi niedziała ![]() Oto kod jaki zastosowałem... [php:1:833738666c]<?php if(!isset($wyslij)){ echo "<CENTER>"; echo "<FORM ACTION='mail.php' METHOD='post'>"; echo "<INPUT TYPE='text' NAME='mail' VALUE='twoj_email@serwer.pl' ONCLICK='value=""'> "; echo "<INPUT TYPE='submit' NAME='wyslij' VALUE='Testuj funkcję mail()'>"; echo "</FORM>"; } else { $ok = mail($mail,"Testowanie funkcji mail()","Treść","From: "Igor Dirbach" <igor666@o2.pl>"); echo $ok; } ?>[/php:1:833738666c] Może jest coś nietak z ustawieniami serwa ![]() Prosze o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ze zmienną $mail wszystko w porządku? Nie wyrzuca żadnych błędów?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie to robisz? (powazny serwer, domowy komputer- - moze nie masz serwera pocztowego)
zrob sobie plik testowy na przyklad mail.php o zawartosci [php:1:e51c6a95cb]<?php $test = mail("twoj@adres.email", "wiadomosc", "test wiadomosci <b>HTML</b>", "From: inny@adres.emailnX-Priority: 1nContent-Type: text/html; charset=windows-1250n"); if ($test) {echo "wyslano";} else {echo "nie wyslano";} ?>[/php:1:e51c6a95cb] i zobaczy czy wyslano czy nie. [/list] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
[quote]gdzie to robisz? (powazny serwer, domowy komputer- - moze nie masz serwera pocztowego)
zrob sobie plik testowy na przyklad mail.php o zawartosci [php:1:baa23614c2]<?php $test = mail("twoj@adres.email", "wiadomosc", "test wiadomosci <b>HTML</b>", "From: inny@adres.emailnX-Priority: 1nContent-Type: text/html; charset=windows-1250n"); if ($test) {echo "wyslano";} else {echo "nie wyslano";} ?>[/php:1:baa23614c2] i zobaczy czy wyslano czy nie.[list] Robie to w domu na apachu :] wywala mi błąd: Warning: Failed to Connect in C:apachehtdocszssmail.php on line 7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skonfigurowales php do wspolpracy z jakims serwerem poczty? bo jesli nie, to nie pojdzie email.. obecne darmowe duze serwisy oferujace konta pocztowe, nie obsluguja juz tak wysylanej poczty ( bo wymagaja autoryzacji wczesniej) mozesz ewentualnie w domu zainstalowac sobie serwer pocztowy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat a skonfigurowales php do wspolpracy z jakims serwerem poczty? bo jesli nie, to nie pojdzie email.. obecne darmowe duze serwisy oferujace konta pocztowe, nie obsluguja juz tak wysylanej poczty ( bo wymagaja autoryzacji wczesniej) mozesz ewentualnie w domu zainstalowac sobie serwer pocztowy.
Autoryzację przeprowadzałem już w Visual Basic, więc może uda mi się kakoś połączyć z serwem, ps znacie jakieś przykłady doołaczenia się do serwa, spodjakiegoś IP i portu ? i na wysyłanie danych do niego... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: lubuskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php.ini ma byc:
[mail function] SMTP = jakis_serwer_smtp_nie_wymagajacy_autoryzacji sendmail_from = adres_na_tym_serwerze@domena.pl i poczta musi smigac... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:40 |