![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić by po kliknięciu na przycisk o wartości submit wykonywał się skrypt php? Proszę o nakierowanie
Ten post edytował Playboy 26.01.2011, 13:05:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
<form action="twojskrypt.php">
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy jest możliwość wykonania tego w tym samym pliku? nie mojskrypt.php tylko w tym z którego wysyłam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
<form action="skryptzkoregotowysylaszczytakcieskosiedomyslic.php">
lub prosciej: <form action=""> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor ja doskonale wiem o tym, ale moje pytanie zostało inaczej sformułowane tylko nie zrozumiałeś tego tak jak chciałem
dajmy na to w pliku index.php wykonuje sie to from action do np. mojplik.php i nie można tego "zagnieździć" w pliku index? tak żeby sie wykonywało bezpośrednio np od jakiegoś elementu czy coś jest to pytanie z czystej ciekawości jeśli można to odpowiedz w jaki sposób Ten post edytował Playboy 26.01.2011, 13:45:11 |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale moje pytanie zostało inaczej sformułowane tylko nie zrozumiałeś tego tak jak chciałem W mojej wersji to ty sformulowales pytanie nie tak jak chciales. ![]() Zapytales czy mozna go wyslac do samego siebie to ci odpowiedzialem ze mozna i podalem ci kod: <form action=""> Tej drugiej wersji pytania co to napisales ponownie to nie rozumiem wiec ci nie odpowiem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 9 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajmy na to w pliku index.php wykonuje sie to from action do np. mojplik.php i nie można tego "zagnieździć" w pliku index? tak żeby sie wykonywało bezpośrednio np od jakiegoś elementu czy coś Co w czym chcesz zagniezdzic? Bo tej czesci nie rozumiem. Moge sie jedynie domyslac, ze na index.php masz formularz i pytasz sie o mozliwosc wyslania danych z formularza, aby sie pojawily w index, a nie bylo widac formularza, czy tak? Jesli tak, to masz: Kod <?php // odbieramy dane z formularza $imie = $_POST['imie']; $email = $_POST['email']; if($imie and $email) { // łączymy się z bazą danych $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'haslo') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('test', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO test SET imie='$imie', email='$email'"); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; mysql_close($connection); } ?> Cytat Skrypt ze strony: http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=42
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:14 |