![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam no nie mogę za nic w świecie zrobić licznika który raz by określał że div i treść ma być po lewej stronie a raz po prawej!! Zrobiłem tak:
I nie działa ![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domykać div musisz wewnątrz warunku. Popatrz co się dzieje, div jest domknięty co 2 razy.
Ten post edytował sadistic_son 24.01.2011, 11:53:44 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda tak :
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim zauważ, że jeśli $licznik ma wartość 2, to wykonywany jest kod z obu bloków warunkowych, czyli począwszy od drugiego przebiegu pętli while powstaje Ci taki oto kod:
Trzeba zamiast drugiego if użyć elseif. Domykanie diva jest dobrze zrobione, bo powinno nastąpić raz w każdym przebiegu pętli while. Spróbuj to poprawić, ale nie gwarantuje, że to pomoże. Wszystko zależy również od stylu CSS obu tych divów (marginesy zewnętrzne i wewnętrzne, szerokość) i od szerokości diva (kontenera) nadrzędnego oraz jego marginesów. Innym podejściem jest wykorzystanie dzielenia modulo przez 2. Trochę takich tematów na forum było. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem że dawało ale z przyczyn zjeżdżającego tekstu musiałem to zrobić innym sposobem ale teraz mam inny problem
![]() ![]() Kod:
a powinno to wyglądać mniej więcej tak: ![]() jak określę diva w w tym tle np: To tekst wychodzi mi poza tło ![]() ![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |