![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak wydobyć z tablicy wielowymiarowej pokazanej poniżej zmienne tekstowe [#text], czy jest jakiś prosty sposób ? Pół dnia już kombinuje, za pomoc z góry dziękuje ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pokaż co wykombinowałeś
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 2 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może ci się przyda array_search?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No kurcze nic nie wykombinowałem, wszystko sprowadza się do tego, że muszę zapisać plik xml do bazy MYSQL, za pomocą DOMdocument, plik xml wygląda miejwięcej tak :
Wykombinowałem z tego tablicę wielowymiarową, ale za bardzo nie wiem jak pobrać z niej w szybki sposób dane, niby łatwe, a jakoś nie mogę, tablica wygląda tak :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobrze, ale czego dokładnie nie wiesz? napisałeś że "pół dnia kombinowałeś" i nie masz nawet jednej linijki kodu?
żeby dobrać się do tych wartości w tablicy musisz zrobić kilka pętli foreach(), aczkolwiek myślę, że prościej będzie operować na pliku XML zamiast tablicy - tutaj masz tutorial jak jak to zrobić musisz tylko trochę przerobić ten kod i powinno się udać http://www.geekpedia.com/tutorial156_How-t...ng-PHP-DOM.html |
|
|
![]()
|
|
No i wszystko gra ,dobry poradnik , do czego służy ta linijka :
$NAZWAW2 = $NAZWAW->item(0)->nodeValue Dzięki wieleke |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższy kod przejrzy rekurencyjnie tablicę $array i umieści wszystkie wartości spełniające warunek w tablicy $output; Ten post edytował Bags_Bunny 23.01.2011, 10:13:00 -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
DOBRE , Dzięki wielke temat do zamknięcia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:04 |