![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam następujący skrypt ajax. Klikając link wywołujący funkcję strona(plik) ładuje mi stronę o nazwie "plik" do diva o nazwie "okno"
I teraz mam pytanie ![]() Czy mogę zmieniać rozmiar tego diva "okno", bo niektóre ładowane strony są dłuższe, inne krósze (szerokość taka sama) Stronę mam zrobioną w xhtml+css, i na początku miałem zrobioną (bez ajaxa) w taki sposób, że jak kiknąłem np "galeria" to ta strona miała w swoim kodzie <div id="okno" class="rozmiar1"> gdzie w arkuszu css były zdefiniowane parametry formatowania "okna" a w klasie "rozmiar1" ustawiona długość okna. Teraz w tym ajaxie mi się to sypie, bo ładowana galeria wstawia mi się do diva o określonch, stałych parametrach długości. Mam nadzieję że w miarę jasno postawiłem problem. Mógłby ktoś pomóc? Dopiero zaczynam w javascript/ajax |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawiaj wynik.style.with i height. nie wiem jak pozycjonujesz elementy ale może auto wystarczy.
-------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokaż css.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
będzie się dopasowywać do contentu, tak już mają elementy blokowe
-------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Ok, faktycznie, ładnie się dopasowywuje. Dzieki
Mam natomiast jeszcze jeden problem: Ładowane treści nie mają polskich znaków (bez ajaxa wszystko było ok) Dodam że u mnie każda ładowana treść to osobna strona zaopatrzona we wszystkie znaczniki META, HTML, BODY itd (nie wiem czy wystarczy dać poprostu goły kod ładowanej treści w stylu <div id=costam">tresc ladowana</div> bez żadnych znaczników, a strona która wywołuję tą treść powinna w to wszystko być zaopatrzona EDIT: rozwiązane. W łądowanym pliku php wkleiłem <?php header("Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2"); ?> w miejscu gdzie są <META> Ten post edytował Lepikur 22.01.2011, 13:55:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:11 |