![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
WITAM! mam pewien skrypcik, który monitoruje pewien serwer ventrilo.. gdy jest 0 osób na serwerze to zamiast pokazywać 0/100 pokazuje /100 Wiem, że powinienem sprawdzić czy players = 0 jezeli tak to wyświetlic 0 jezeli nie to nic nie robic , ale gdy byle co zmienie pluje błędami na całą stronę...
Przykład jak pluje błędami: http://monitoring.xaa.pl/status_ventrilo/x...p;game=ventrilo Przyklad jak nie wyświetla zera: http://monitoring.xaa.pl/status_ventrilo/i...p;game=ventrilo Kod:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal nagłówek informujący o tym, że przesyłana treść to obrazek (linia #71) i pokaż nam treść błędu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Gdy wywale tylko to :header('Content-type: image/png'); to wywala takie same bzdury jak wczesniej a gdy wywale jeszcze :imagepng($im);
imagedestroy($im); to nic nie wyświetla - nawet monitoringu. ale wdl mnie problem leży gdzie indziej, dlatego że nawet jak usune tam u góry informacje o skrypcie, które nie wchodzą w skład skryptu to wywala te bzdury.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wiem Wiem.. Robiłem tak właśnie, ale zobacz co to wywala ...
http://monitoring.xaa.pl/status_ventrilo/index.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie gdzieś wysyłasz jakieś białe znaki (niepotrzebnie używasz "?>", być może problemem jest BOM).
|
|
|
![]()
|
|
Nic takiego nie ma... ja po prostu nic nie moge zeedytować z tego kodu - bo od razu błędy wyskakują ocb ?
Może dam plik GameQ.php ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak Crozin napisał, stawiam na to samo, jeśli działa, a po wyedytowaniu czegokolwiek przestaje to możliwe, że twój edytor dodaje jakieś znaczki na początku (niewidoczne w tym edytorze - BOM) i potem ci sypie takie błędy zamiast wyświetlić obrazek.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie gdzieś wysyłasz jakieś białe znaki (niepotrzebnie używasz "?>", być może problemem jest BOM). A co szkodzi używanie short tags ? Co do błędu, to zainstaluj sobie NetBeans albo Eclipse i w nim edytuj pliczki. Są to darmowe i bardzo dobre, jak nie najlepsze edytory. |
|
|
![]()
|
|
Cytat A co szkodzi używanie short tags ? Napisałem "?>", nie "<?" - chodzi o znacznik zamykający blok PHP.Cytat Może dam plik GameQ.php ? No podaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje taka zasada, żeby nie zamykać kodu bez potrzeby.
|
|
|
![]()
|
|
nie mogę wrzucic pliku gameq, bo jest za duży..
PS. edytuje to w total commanderze na serwerze www - nigdy nie miałem takich problemów.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A total commander pliki w czym otwiera
![]() ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej ściągnij sobie dobre IDE, np. NetBeans, z obsługą FTP. Do zmiany kodowania wystarczy Ci Notepad++.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jednak wychodzi na złe kodowanie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notepad++ i UTF8 bez BOM. Dość znany błąd
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:09 |