![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Czy ma ktoś może regułę do wpisania w htaccess żeby przekierowywało na inną podstronę jeżeli wykryje ie6? Bo mam parę wersji ale albo mi wyskoczy internal server error albo tak długo muli jak wchodzę z ie6 na stronę.
Powód edycji: [wookieb]: Przenoszę do "Serwery WWW"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż, co Ci konkretnie nie działa.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "MSIE 6" RewriteRule (.*) http://www.strona.pl/ie.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
u mnie działa?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam user switcher do FF i jak zmienię na ie6 pokazuje mi komunikat
Nieprawidłowe przekierowanie Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. * Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
I dobrze robi jeśli www.strona.pl jest na tym serwisie co htaccess
![]() JEŚLI user_agent to IE6 ORAZ strona z jakiej się przyszło JEST RÓŻNA OD http://www.strona.pl/ie.html PRZEKIERUJ http://www.strona.pl/ie.html (ale tylko i wyłącznie wtedy a dodatkowo może przerwać wykonywanie pozostałych reguł) -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze zauważyłeś.
Zrobiłem coś takiego... Ale internal server error ![]() RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "MSIE 6" RewriteCond %{HTTP_HOST} ^strona\.pl [NC] RewriteCond %{QUERY_STRING}!^ie.html$ RewriteRule (.*) http://www.strona.pl/ie.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Od kiedy %{QUERY_STRING} odpowiada za stronę z jakiej nastąpiło przejście? Mnie się zawsze wydawało, że %{HTTP_REFERER}
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Specjalistą od htaccess nie jestem
![]() ![]() Ten post edytował Papub 20.01.2011, 15:20:15 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli masz więc zgadywać to może sobie daruj i zamieść to jako skrypt dodany na wszystkich podstronach poza tą jedną od strony php zamiast w htaccess
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
może masz racje. Po co czarować
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:16 |