![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interesuje nas jeden wiersz z dwiema komórkami w tabeli. Komórka lewa jest nadrzędna a prawa podrzędna. Chodzi mi o to aby prawa zawsze przybierała wysokość komórki lewej, bez względu ile danych znajduje się w prawej. Jeśli więcej niż się zmieści to niech pojawia się pasek. Jak to zrobić? Próbowałem CSS ale jakoś mi nie wychodzi.
Oczywiście nie mogę ustalić na sztywno height ponieważ dane w lewej, i co za tym idzie również height są zmienne. Ten post edytował sadistic_son 9.01.2011, 01:38:35 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy to ci pomoże ale może:
https://developer.mozilla.org/en/DOM/element.offsetHeight lub https://developer.mozilla.org/en/DOM/element.clientHeight Ja sobie to wyobrażam w ten sposób jak byś pobrał z rekordu lewego wysokość a do rekordu przypisał max-height: offsetHeight rekordu 1 i overflow: auto. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zupełnie o to mi chodziło. Wyjaśnię to jeszcze w nieco inny sposób. W prawej komórce mam wyświetlane zdjęcia jedno pod drugim, łącznie będą miały z 20000px. W lewej natomiast zmienny tekst, zazwyczaj w przedziale 700px-10000px. Jeśli w prawej nie dam max-height to mi się obie rozjadą na 20000px, natomiast jeśli dam np. max-height:700px to kiedy lewa ma wysokość np. 3000px to prawa jest za krótka.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, właśnie oto mi chodzi.
Bardzo ciekawy pomysł z tą tabelą dlatego podłączam się do prośby Ja napisałem takie coś, co szczerze muszę przyznać jest moim 1 skryptem w JAVA od 0 i kurcze jakoś nie chce działać, w każdym bądź razie na tej zasadzie to ma działać tak?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:05 |