![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kod <script language="javascript"> var state = 'none'; function showhide(layer_ref) { if (state == 'block') { state = 'none'; } else { state = 'block'; } if (document.all) { //IS IE 4 or 5 (or 6 beta) eval( "document.all." + layer_ref + ".style.display = state"); } if (document.layers) { //IS NETSCAPE 4 or below document.layers[layer_ref].display = state; } if (document.getElementById &&!document.all) { hza = document.getElementById(layer_ref); hza.style.display = state; } } </script> Potem tworzysz divy np: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast używać id używaj klas czyli
przykład: http://andylangton.co.uk/articles/javascri...tiple-elements/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie widziałem już ten skrypt jak wcześniej szukałem na google, ale niestety, nie ogarniam go =/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast konstrukcji #show, która odwołuje się do elementu o id="show" daj .show, dzięki czemu uzyskasz odwołanie do class="show"
gwoli przypomnienia, na stronie wg standardów może być tylko 1 element o danym id ![]() |
|
|
![]()
|
|
No dobra ale ten #show pokazuje mi diva #register, a ja chce przy jednym skrypcie pracować z wieloma buttonami i divami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To napisz dokładnie co chcesz osiągnąć, ale dokładnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ustaw temu, co chcesz kliknąć atrybut rel="id" i potem przy kliknięciu pobierz go za pomocą attr('rel')
a potem domyśl się jak to zamienić z #register ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przykładowo mam 2 buttony, pierwszy ma otwierać diva o id powiedzmy kot1, a drugi diva o id kot2, divy te nie maja ze sobą nic wspólnego.
Chciałbym żeby obsługiwał je tylko jeden skrypt, tylko nie wiem jak w jquery użyć zmiennych czy coś, jakaś funkcje utworzyć? |
|
|
![]()
|
|
no przecież Ci napisałem najjaśniej niż mogłem, jeszcze minuta i nie wytrzymam, i dam gotowca...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Post był kierowany do lobopol'a
![]() |
|
|
![]()
|
|
coś na zasadzie
Kod $('.klikajec').click(function(){ var id= $(this).attr('rel'); $('#'+id).show('fast'); }) przyciski z klasą klikajec i w rel id elementu do pokazania -------------------- |
|
|
![]()
|
|
coś na zasadzie Kod $('.klikajec').click(function(){ var id= $(this).attr('rel'); $('#'+id).show('fast'); }) przyciski z klasą klikajec i w rel id elementu do pokazania Cytat Jeśli dasz człowiekowi rybę, nakarmisz go na jeden dzień. Jeśli nauczysz go, jak łowić ryby, nakarmisz go na całe życie. ![]() ale tak, o to chodziło |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje panowie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() ale tak, o to chodziło A dzisiaj taki mam nastrój do rozwiązywania problemów, wina świąt zapewne. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:07 |