![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przymierzam się do napisania wyszukiwarki do swojego serwisu, który jest napisany w Zendzie. Przeszukiwana tabela będzie miała rozmiar kilku tysięcy rekordów, więc użycie
nie wchodzi w grę ![]() Polecono mi wykorzystanie Lucence. Jak przeczytałem na stronie projektu, jest on napisany w Javie - i to budzi moje wątpliwości. Czy wyszukiwarka z Lucence da radę obsłużyć wiele zapytać do kilkutysięcznej tabeli? A może znacie inne, godne polecenia mechanizmy wyszukiwawcze? Pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lucene to dobre rozwiązanie, stosowałem je w 3 serwisach sporych firm ( w tym strona jednego banku ) i nie było żadnych problemów
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie chce zakladac identycznego tematu, więc podczepie sie tutaj.
Posiadam baze danych i 88 577 newsow w niej chcialbym zrobic przeszukiwarke tego wszystkiego, probowalem przepuszczac tytuly newsow przez lucene ale skryt wykonywal sie za dlugo nigdy mi nie konczy indeksowania, wyskakuje Połączenie zostało zresetowane. Czy wogole jest sens uzywania Lucene przy takiej ilosci danych ? -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może masz ograniczenia czasowe lub ilości pamięci ram na serwerze ?
masz możliwość uruchomienia skryptu indeksującego z konsoli ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:33 |