![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie powiem że to kolega poprosił mnie o pomoc, a że nie chcę go zawieść to zwracam się z tym do Was, jako że nie znam się tak dobrze na PHP.
Czy ktoś może poprawić mi błędy w poniższym kodzie: Z GÓRY DZIĘKUJĘ w imieniu moim i kolegi!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mało tutoriali i artykułów na temat rejestracji/logowania? Wystarczy przeczytać kilka artykułów i będziesz wszystko wiedział, ale oczywiście łatwiej jest wyręczyć się kimś innym niż zadać sobie trochę trudu....pozdrawiam Ciebie i Kolegę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyy ale o co chodzi? Nie wiem czy o to ale w linii 31 nie domyka się cudzysłów
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No czy błędów w składni nie ma nigdzie?
Oraz czy przypadkiem nie są pomylone nigdzie znaczniki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No czy błędów w składni nie ma nigdzie? Oraz czy przypadkiem nie są pomylone nigdzie znaczniki? a testowałeś to w ogóle? 1. poczytaj o SQL Injection 2. aby używać zmienne sesyjne trzeba najpierw użyć session_start() 3. nie używa się align="center" oraz nie używa się tabel do tworzenia struktury strony 4. Tak jak Ci napisał amii, w 31 linijce nie domknąłeś cudzysłowu, najlepiej taki kod pisz w edytorze bo to wygląda jakbyś go w notatniku pisał |
|
|
![]()
|
|
a testowałeś to w ogóle? 1. poczytaj o SQL Injection 2. aby używać zmienne sesyjne trzeba najpierw użyć session_start() 3. nie używa się align="center" oraz nie używa się tabel do tworzenia struktury strony 4. Tak jak Ci napisał amii, w 31 linijce nie domknąłeś cudzysłowu, najlepiej taki kod pisz w edytorze bo to wygląda jakbyś go w notatniku pisał 1. Ok. 2. Czyli w jakiej linii musiał bym to wstawić? 3. Co innego można użyć? 4. Ten błąd już poprawiłem. |
|
|
![]()
|
|
Cytat 2. Czyli w jakiej linii musiał bym to wstawić? 3. Co innego można użyć? 2. http://php.net/manual/en/function.session-start.php 3. http://www.gethifi.com/blog/html-forms-the-right-ways |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za linki!
A czy ktos inny moze mi poprawic te bledy? Bo jak juz napisalem to jest do kolegi, a ja raczej PHP sie nie zajmuje wiec bym musial wszystko od zera sie uczyc aby mu pomoc. Z gory dzieki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemów jest pięć - trzy w PHP i trzy w HTML-u.
PHP:
HTML:
Do tego (wiem, że się czepiam): Powinno być: Login error, 1 second to return to login page... |
|
|
![]()
|
|
A czy ktos inny moze mi poprawic te bledy? Bo jak juz napisalem to jest do kolegi, a ja raczej PHP sie nie zajmuje wiec bym musial wszystko od zera sie uczyc aby mu pomoc. aha czyli po prostu oczekujesz, że ktoś to za Ciebie zrobi tak? Jeśli nie masz ochoty sam się tym zajmować to wystaw to jako zlecenie, a nie szukasz frajerów do darmowej pracy, szanuj czas innych ludzi... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:56 |