![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z dość zawiłą bazą danych. Chciałbym, żeby wszystko działo na dwóch tabelach -> jedna orders, a druga carts. W momencie dodania ,rekordu chce aby w orders pojawiało się (jeśli jeszcze nie istnieje): cartid i user. Cartdid jest tworzony z randoma a user pobierany zał, czy ma sesji. I takie coś ma byc tylko raz. A w carts ma się dla każdego rekordu tworzyć jeden wiersz ze stałym cartid. Wymyśliłem, żeby skrypt najpierw sprawdz już coś z tym userem w ordersach i potem pobierał z niego cartid i w nim umieszczał dane w carts. No i wszystko działa, oprócz własnie pobierania cartid z orders. Teraz nie wiem co jest nie tak. Tak ten fragment skryptu wygląda:
W tabeli carts ląduje mi wszystko oprócz własnie cartid. Jest tylko pusta komórka. Co jest nie tak w tym skrypcie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O święta bogini Quapre...
Więc to co musisz zrobić to poprawić trochę logikę tego co napisałeś, zamienić to $cart=mysql... na coś co ma sens, bo tutaj nie ma go najmniejszego oraz zamienić w dodawaniu do bazy (opcja nie mamy danych w bazie) zmiennej $cart_id. -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No wiem, że trochę logikę miałem złą. Już po prostu miałem taki mętlik myśli, że nie myślałem racjonalnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:29 |