![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie znam się na php, po prostu została mi ostatnia rzecz do poprawienia po moim kochanym webmasterze ![]() Doprowadziłem do tego stanu że mam takie informacje: $game_points1 $game_points2 $game_points3 $game_points4 $nick_postaci1 $nick_postaci2 $nick_postaci3 $nick_postaci4 I teraz muszę je zmienić na tablicę, tyle że nie wiem jak to jest w php ![]() Bardzo proszę o takową informację ![]() Wystarczy: $game_points[4] ? Dalej potrzebuje uformować w pętli string. Wiec chcę zrobić w takiej formie:
Jestem pewny że dla osoby znającej podstawy php nie jest to trudne ![]() Jeżeli słabo opisałem to proszę mnie o tym powiadomić, na pewno poprawie ![]() Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam. ----------------------------------------------- Albo inaczej, proszę tylko o podanie funkcji, która potrafi wkleić dany string do innego stringa. Chodzi o takie zastosowanie: WklejString("Blabla",string,0); I wtedy string będzie zawierał "Blabla" Zero to miejsce gdzie ma się wstawiać ![]() I teraz chcę dopisać do "Blabla" wyraz "XXX". To robię WklejString("XXX",string,6); 6 - dlatego że "Blabla" to 6 liter czyli wklejam zaraz po tym. Wiec proszę o funkcję: - Na wklejanie stringu do stringa. - Na pobieranie długości stringu. Dziękuję ![]() Ten post edytował Colder 6.12.2010, 20:46:39 -------------------- Nie znam się na Php.
Wszystko robię metoda prób i błędów, CTR + C, CTR + V. :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:46 |