![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dość dziwny problem - a zarazem "ciut" irytujący, mianowicie napisałem system logowania, działa poprawnie w przeglądarkach FF, Chrome, natomiast przeglądarki IE oraz Opera mają z nim problemy - mimo poprawnego przebiegu logowania przeglądarka nie przechodzi pod wskazany adres - ciacho zapisane, ale przekierowania brak
![]()
Wszystko tak jak mówię wygląda poprawnie, brak tylko przekierowania, co ciut mnie irytuje... Ten post edytował Portek 3.12.2010, 17:08:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj po header(); die(); wtedy IE przejdzie.
-------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, efekt ten sam - brak możliwości zalogowania pod IE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz usunąć ./ z headera? Zaciekawił mnie Twój problem, zaraz sobie skopiuje skrypt i spróbuje odpalić pod IE. Tak btw, jakie IE masz 7,8,9 ?
-------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
IE 8, usunięcie z header'a ./ nic nie daje, o dziwo próba przejścia na inną stronę poprzez meta tagi też kończy się fiaskiem - ciacho jest wysyłane.
|
|
|
![]()
|
|
Musisz użyć takiego takiego typu. IE8 w górę usuwa sobie atrybut 'name' z inputa z typem 'image' zatem Twój skrypt nawet nie wykonał akcji po ifie z log_in. Po za tym, nie akceptuje redirecta po formularzu z niepoprawnym action - ale akceptuje pusty action, który w sumie daje ten sam efekt. Zatem modyfkacja kodu tak jak pisze poniżej załatwia sprawę dla IE i jego odpowiednika Opery.
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym że ciacho przesyłane do przeglądarki było na 100% - po przejściu ręcznym ze strony z logowaniem pod index.php wszystko było okej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No po skopiowaniu Twojego skryptu i fakowaniu Twoich obiektów mi się loguje poprawnie na wszystkim. Wystarczyło tylko dodać tego hiddena i actiona. Ciacho powstawało Ci w momencie wykonania session_start() i nie ma nic wspólnego z zalogowaniem się. Jeżeli Ci się teraz wogóle nie loguje to po prostu wywal parametr name="log_in" z tego inputa z obrazkiem. Wszystko wtedy wróci do normy ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Czy IE zawsze wszystko musi utrudniać? ;f Poprawka intput'a i zapytania MySQL - nie objąłem znakami ' ' loginu i zamiast danych zapytanie zwracało znaczący error "#1054 - Unknown column 'Portek' in 'where clause'".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:25 |