![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Otóż stworzyłem sobie formularz, gdzie w rozwijanym menu mam wartości pobierane z bazy. Poniżej mam kod formularza. Dokładnie jest to formularz edycji. Co zrobić, aby ustawić domyślną wartość rozwijanej listy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
To ma być wartość pobrana z bazy?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Wartość pobrana z bazy. Jak widać wszystko sprowadza się tylko do kodu:
I tu właśnie nie wiem jak to oznaczyć Ten post edytował radziowie 24.11.2010, 21:31:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym while dać:
i taka rada lepiej nie rób w pętli echa tylko dorzucaj sobie to co ma być wyświetlone do zmiennej i dopiero po pętli to wyświetl. No i druga rada skoro masz w echo cały formularz to używaj pojedynczych cudzysłowi, nie będziesz musiał dodawać \ przed ". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok. Działa to tylko trzeba podać czemu ma odpowiadać kategoria:
if($kategoria == 'to co ma być wybrane'){ A co zrobić, aby porównywał on do wartości pobranej z bazy? Czyli załóżmy, że wybrana została opcja "druga" to domyślna wartość do "druga" a gdy jest opcja "trzecia" to wybiera "trzecia"? Ok. Juz porodziłem sobie. Wielki dzięki. Ten post edytował radziowie 24.11.2010, 21:54:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:12 |