![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem na witrynie, którą tworzę potrzebuję zebrać datę i czas OD DO. Postanowiłem do tego projektu wykorzystać Datetimepicker z tej strony http://trentrichardson.com oparty jest on o Jquery. Teraz co mnie trapi ![]() W drugim polu chcę aby nie było możliwości wyboru daty mniejszej od > 2010-11-30 07:00. Tutaj link do widoku tego o czym mówię http://szymon.nazwa.pl/timepicker/index.php Jeżeli coś nie jasno wytłumaczyłem mogę się bardziej postarać. CODE <html> <head> <link rel="stylesheet" media="all" type="text/css" href="css/ui-lightness/jquery-ui-1.8.5.custom.css" /> <script src="js/jquery-1.4.2.min.js" type="text/javascript"></script> <script src="js/jquery-ui-1.8.5.custom.min.js" type="text/javascript"></script> <script src="jquery-ui-timepicker-addon.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> $(function(){ $('#date_from').datetimepicker({ ampm: false, hourMin: 0, hourMax: 23, monthNames: ['Styczeń','Luty','Marzec','Kwiecień','Maj','Czerwiec','Lipiec','Sierpień','Wrzesień','Październik','Listopad','Grudzień'], monthNamesShort: ['Styczeń','Luty','Marzec','Kwiecień','Maj','Czerwiec','Lipiec','Sierpień','Wrzesień','Październik','Listopad','Grudzień'], dayNamesMin: ['Nd', 'Pn', 'Wt', 'Śr', 'Cz', 'Pt', 'So'], changeMonth: true, changeYear: true, dateFormat: 'yy-mm-dd', yearRange: '<?php echo date("Y") ?>:<?php echo date("Y")+2 ?>', minDate: 0, maxDate: 720, showMinute: false, onClose: function(dateText, inst) { var tempTime = $("#date_from").val(dateText); $("#date_to").val(tempTime.val()); /* $('#date_to').datetimepicker({ minDate: 2, }); */ } }); $('#date_to').datetimepicker({ ampm: false, hourMin: 0, hourMax: 23, monthNames: ['Styczeń','Luty','Marzec','Kwiecień','Maj','Czerwiec','Lipiec','Sierpień','Wrzesień','Październik','Listopad','Grudzień'], monthNamesShort: ['Styczeń','Luty','Marzec','Kwiecień','Maj','Czerwiec','Lipiec','Sierpień','Wrzesień','Październik','Listopad','Grudzień'], dayNamesMin: ['Nd', 'Pn', 'Wt', 'Śr', 'Cz', 'Pt', 'So'], changeMonth: true, changeYear: true, dateFormat: 'yy-mm-dd', yearRange: '<?php echo date("Y") ?>:<?php echo date("Y")+2 ?>', minDate: 0, maxDate: 720, showMinute: false, }); }); </script> </head> <body> <h1>Datetimepicker</h1> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <div class="example-container"> <form method="post" name="" action=""> <p>Show only the time picker without date picker</p> <div> <input type="text" value="" id="date_from" name="date_from" class=""> </div> <br/><br/><br/> <div> <input type="text" value="" id="date_to" name="date_to" class=""> </div> <br/><br/><br/> </form> </div> </body> </html> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:10 |