![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie koledzy.
Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość ![]() Myślę nad stworzeniem stronki, na której byłyby wiadomości z WP. Wiem, że można to zrobić metodą kopiuj/wklej z dopiskiem, że zaczerpnięto z WP jednak codzienne aktualizowanie newsów byłoby utrapieniem. Chciałbym to zautomatyzować tak, że wiadomości pobierane byłyby ze strony automatycznie jak się tylko pojawią. Nie wiem tylko jakby to ugryźć. Może bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzieli by co i jak? Chodzi mi o schemat działania a nie gotowca ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj RSS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnę dzięki temu cała wiadomość czy jedynie tytuł i kawałek wiadomości? Sorry za lamerskie pytanie ale nie miałem jeszcze z rss'em do czynienia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz źródło. Takie coś dostaniesz.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za szybką reakcję. Hmm... a żeby wyświetlić całą wiadomość u siebie na stronie jest możliwość? Ja wiem, że można pomyśleć "po co mu to jak ma wp"
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetli Ci się jedynie to co jest w kanale RSS. Nie spotkałem się jeszcze aby na stronach z RSS wyświetlał się cały tekst.
Ten post edytował daros17 13.11.2010, 11:07:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:07 |