![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym się dowiedzieć skąd można pobrać skrypt płatności internetowych(przelewy i karty). Wiem że mogę skorzystać z paypal lub dotpay, ale oni mają astronomiczne prowizje. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak długo siedzisz w PHP?
Nie wydaje mi się by było to takie proste ![]() A co do samego pobrania skądś... Powiedz mi; po co kombinować jak wszyscy korzystają zawsze z usług niżej wymienionych firm. Lepiej skorzystaj z ich usług: Platnosci.pl / DotPay.pl / PayPal.pl Ten post edytował modern-web 10.11.2010, 17:33:45 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może platnosci.pl
![]() edit: ops nie zauważylem posta pozyżej ![]() Ten post edytował hondek 10.11.2010, 17:33:28 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście dodam, że za DotPay nie przepadam. Miałem z nimi trudną przygodę i nikomu nie polecam tego samego.
Polecam za to www.platnosci.pl - ich skrypty są łatwe w obsłudze, a w razie jakichkolwiek problemów zawsze można zadzwonić i ktoś odbierze telefon (w odróżnieniu od dotpay) ![]() Prowizje mają całkiem przyzwoite ![]() Pozdr. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj problem nie rozchodzi się język, a o umowy z bankami. Mógłbyś bez większych problemów (nie wiem jak sprawa wygląda z ewentualnymi aspektami prawnymi) zrobić to na zasadzie: wybierz bank -> tutaj masz numer konta -> tutaj masz tytuł przelewu jaki masz podać -> przekierowanie na stronę banku -> użytkownik loguje się, wszystko wypełnia.
Taki mechanizm jest dosyć prosty (pomijając fakt, że musisz mieć N kont bankowych) ale jest bardzo niewygodny i podatny na błędy użytkowników. W dodatku jest bardzo podejrzany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*modern-web
a można wiedzieć jakie miałes problemy z dotpayem ![]() co do płatności to chyba trzeba mieć firme żeby z ich usług korzystać..... |
|
|
![]()
|
|
1. Skrypt DotPay-a nie chciał poprawnie funkcjonować w środowisku innych, a co najlepsze oni sami nie wiedzieli w czym błąd...
2. Kontakt beznadziejny. Dzwoniłem przez 3 dni od 10-16 i nikt nie odbierał... w końcu jakoś ruszyli dupę i podnieśli słuchawkę. 3. Mało internautów korzysta z tych usług. Wystarczy porównać na przykładzie jednego z moich projektów: - jedna strona - 2 opcje płatności - identyczne ceny => klienci w 95% wybierają płatność za pomocą platnosci.pl (wybór płatności wybiera się klikając jeden z dwóch obrazków... jest obiektywny i zależy tylko od klienta). Ja serdecznie podziękuję za taki shit. Pozdrawiam ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat => klienci w 95% wybierają płatność za pomocą platnosci.pl (wybór płatności wybiera się klikając jeden z dwóch obrazków... jest obiektywny i zależy tylko od klienta). Tak, gwoli ścisłości. Klient rzadko kiedy wybiera to co chce - z reguły wybierze to co się mu jakoś narzuci. ![]() |
|
|
![]()
|
|
(dotpay) (platnosci)
Rozmiary identyczne, kolorystyka podobna, ułożenie - wycentrowane, równe marginesy (z każdej strony), zero dodatkowego tekstu. Mam inne zdanie na ten temat no ale cóż ;P Niech każdy żyje w swoim indywidualnym przekonaniu ![]() Ten post edytował modern-web 10.11.2010, 20:45:08 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi raczej mi o coś w stylu EasyFormIt czy też Payment Gateway. Ma to być o zasięgu międzynarodowym, paypal ma za wysokie stawki dlatego podchodzę do niego z rezerwą (0.80 gr za transakcje) co przy mojej stawce (1.22- vat i prowizje) staje się nie opłacalne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |