![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem prosty skrypcik, który wysyła maile do listy użytkowników pobieranych z bazy, i w treści maila mam obrazki podlinkowane (cały mail w html).
W programach pocztowych nie wyświetlają się obrazki, trzeba zaznaczyć opcję pobierz obrazki z serwera albo coś takiego. Moje pytanie jest następujące: da się zrobić aby obrazków nie trzeba było pobierać kliknięciem przez użytkownika programu pocztowego tylko żeby się wczytywały od razu? Wszystko to funkcją mail() Ten post edytował banki 10.11.2010, 00:06:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 8 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kwestia bezpieczeństwa, którą wprowadzono do klientów poczty, w końcu mógłbyś rozesłać milion maili na losowe adresy, i tylko sprawdzać po wczytanych obrazkach, kto przeczytał, a więc używa danego adresu. Można dodać obrazki jako załączniki, ale nie wiem jak wtedy się wyświetlają, no i raczej takie zapychanie skrzynki nie jest mile widziane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ściągnij phpmailer
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:17 |